“Ik werk ruim 25 jaar met mensen die vastlopen in hun leven. Iedere situatie is anders. Ieder mens is uniek.”

Ervaringen

Ik heb de sessies als heel zinvol ervaren. In de eerste periode had ik behoefte aan geruststelling en die gaf jij me ook. Ik denk dat je me er toen echt doorheen hebt gesleept. Toen ik wat meer tot rust was gekomen konden we een aantal zaken gaan aanpakken. De rode draad in onze gesprekken was: zeggen wat ik voel, aangeven waar ik behoefte aan heb en geen dingen doen die voor mij niet goed zijn/goed voelen. Je kijkt goed naar degene die tegenover je zit. Je registreert gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal en je benoemt het ook direct. Dat leverde mij de beste gesprekken op. Ik waardeer je flexibiliteit; ik vond het fijn dat de gesprekken bij mij thuis waren, je vasthoudendheid; doorgaan op een onderwerp tot het helemaal uitgespit is, je vermogen om mensen te confronteren met moeilijke zaken, je vermogen om zaken te analyseren en helder te verwoorden, je betrokkenheid. En tenslotte – en dat wil ik speciaal benoemen – de liefdevolle manier waarop je je cliënt benadert. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt in een relatie tussen therapeut en cliënt en vond ik een enorme meerwaarde.

Vrouw, 45 jaar, individuele therapie en 2 relatiesessies, Amersfoort


Jij bent in staat om onder mijn huid te kruipen, er zijn maar weinig mensen die daar komen…

Geert, 50 jaar, individuele therapie, Soest


Tijdens mijn burn-out ben ik bij Leonoor terecht gekomen. Aangezien Leonoor ervaringsdeskundige is op dit gebied en hierin gespecialiseerd is sloot dit volledig aan op mijn behoeftes. Na het eerste persoonlijke contact met Leonoor voelde ik mij op mijn gemak en was er een fijne, open sfeer. Juist door het delen van haar eigen ervaringen op gepaste momenten, zorgde dit ervoor dat ik mij begrepen voelde en niet de enige was. Ook gaf mij dit vertrouwen dat er weer licht aan het einde van de tunnel zou komen. Leonoor kan op de juiste momenten doortastende vragen stellen welke je echt aan het denken zetten over jezelf en je gedrag. Juist dit maakt dat je leert waarom je dingen altijd op een bepaalde manier hebt gedaan en hoe je dit, in stapjes, kan veranderen ten goede van jezelf. Op de momenten dat ik Leonoor echt nodig had was zij er voor mij (real-life, telefonisch/beeldbellen, per mail). Ook hebben wij samen gekeken naar het familiare systeem, de juiste keuze maken in opleiding en werk en is mijn partner ook een aantal keren mee geweest naar de sessies. Dit heeft geholpen in hoe we dicht bij elkaar konden blijven in de moeilijke situatie waarin wij ons bevonden. Kortom: ik zou Leonoor zeker aanbevelen, ze is een lieve, eerlijke en professionele therapeut en coach!

C.G., vrouw, 28 jaar, individuele therapie en relatiegesprekken


Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
Ik was er aan toe mijn leven weer op te pakken en had behoefte aan een coach. Via internet kwam ik op de site van Leonoor Borstlap. Met alle respect, ik ‘viel’ op haar foto, de vriendelijke uitstraling. Binnen een dag reageerde Leonoor telefonisch op mijn online aanmelding, een intakegesprek was ook snel gepland. Hierna volgden de nodige gesprekken met mij, maar ook mijn man werd erbij betrokken. Na 9 gesprekken stond ik weer stevig genoeg op de been om zonder coaching mijn pad te vervolgen.
Leonoor heeft geholpen door te luisteren, het probleem bloot te leggen, door duidelijke uitleg te geven, te confronteren en door ‘tot de orde te roepen’ bij niet realistische gedachten. Ze heeft geholpen andere inzichten te krijgen over ingesleten, oude patronen en valkuilen zichtbaar te maken en te helpen dichten. Integer en met respect heeft Leonoor mij en ons als koppel, gecoacht om weer gesterkt verder te kunnen. Daarom bevelen wij Leonoor van harte aan. Wij wensen een ieder, die dit leest dezelfde positieve ervaring.

Echtpaar, individuele coaching en relatietherapie, Amersfoort


I have worked in the Netherlands for more than 5 years as “kennismigrant”. However, I’m very low skilled in communicating emotions, specifically share/show my weakness and struggles with others, even my loved ones. Because of that, I have been busy with keeping the “perfect picture” of me in other people’s mind. Eventually, I’m stressed and exhausted from it, but still mentally addictive to it and hard to walk out of this. Leonoor is a really sensitive guide, our first meeting was in the beginning of November 2019. After 3 meetings, she already helped me find the original source of the stress/struggle, helped me visualize it and holding my hand to walk out of the “mud”.
To the people who are also seeking for help like me: The process may be not comfortable, even painful at the beginning. But if you trust yourself and trust Leonoor, be open about yourself and follow her suggestions, you will see the brightness and be so proud of yourself.

C.W., Vrouw, 30 jaar, individuele therapie, Amersfoort


Nu ik heb gepraat met mijn vrouw over mijn twijfels, voel ik mij rustiger. Terwijl ik dacht dat ik het erger zou maken. Ik had niet gedacht dat ik na 2 gesprekken al geholpen zou zijn. Mijn vrouw en ik zijn weer in gesprek met elkaar. Dank je wel voor het fijne contact.

Man, 33 jaar, 2 therapiesessies, Driebergen


Leonoor luistert heel goed. En ze weet vervolgens feilloos die vragen te stellen, die mij aan het denken zetten. Vragen die mij veel hebben geleerd over mijn valkuilen. En omdat ik nogal praktisch ben ingesteld, vond ik het vervolgens heel fijn om samen met Leonoor te bespreken welke ‘regels’ ik kan gebruiken om niet in mijn oude gewoontes te vervallen…Ze staan in mijn agenda, als reminder, en dat werkt heel erg goed!

Ingrid, 58 jaar, individuele coaching, Amersfoort


Ik heb heel veel therapie gehad en dat vroeg veel van me, het was altijd heel cognitief en analytisch. Bij jou was het anders. Je hebt me laten voelen op een manier die ik niet kende. Doordat jij je door mij laat raken haal je me uit mijn hoofd en trek je me naar mijn gevoel. Ik kon kwetsbaar zijn en alles zeggen door dat jij dat ook deed. Dat vond ik heel tof. Dank je wel voor alles wat je me geleerd hebt. Je hebt me leren voelen, liefhebben en ervaren zoals nooit tevoren en aangeraakt wat al zo lang verborgen zat.

Vrouw, 29 jaar, individuele therapie, Amersfoort