Leonoor Borstlap  |  Praktijk voor Therapie en Coaching  |  Amersfoort

Over Leonoor

In 2017 heb ik besloten om een praktijk voor therapie en coaching te starten.

Wetend dat dit een goede keuze voor me was, heb ik een deel van mijn baan opgezegd om tijd en ruimte vrij te maken om mijn praktijk inhoud en vorm te kunnen geven. Ik ben blij de keuze te hebben gemaakt, omdat ik daardoor iedere dag kan doen waar ik me het liefst mee bezighoud!

Genieten van het werken met mensen, van verdieping in contacten en het ingaan op wat er werkelijk toe doet. Zodat de ander kan groeien.

Daarnaast was ik toe aan een nieuwe ontwikkeling, vanuit mijn behoefte aan autonomie, van betekenis willen zijn voor anderen en omdat ik ontzettend graag nieuwe dingen leer.


Naast mijn praktijk werk ik met veel plezier bij een organisatie voor jeugdzorg en zet me daar in voor de intensieve begeleiding van gezinnen om onderlinge gezinsrelaties en interacties te verbeteren.


Mijn ervaring en kennis heb ik opgedaan in ruim 25 jaar ervaring als maatschappelijk werker, gespecialiseerd ambulant gezinsbegeleider in de jeugdzorg en als docent in het hoger beroepsonderwijs. Ik heb gewerkt met mensen individueel, relaties en gezinnen; mensen met psychische problemen, mensen die kampten met de gevolgen van stress, relatieproblemen, mensen met verlieservaringen, huiselijk geweld, gezinsproblemen, opvoedingsproblemen, werkproblemen en nog veel meer.


Ik volgde de driejarige opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie aan het Kempler Instituut Nederland en werd geraakt door het ervaringsgerichte werken, omdat het een eerlijke, verdiepende manier van werken is. Tot op de dag van vandaag is dit de rode draad in mijn werk en persoonlijke leven.


In de afgelopen jaren deed ik diverse trainingen op het gebied van (geweldloze) communicatie, veiligheid in gezinnen en relaties, contextuele hulpverlening, motiverende gespreksvoering, psychopathologie, autisme en tuchtrecht.


Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen.
Amersfoort, september 2017

Reacties


"Ik vond het fijn dat je open-minded bent, ik voelde me daardoor veilig in de gesprekken met jou, waardoor ik mijzelf durfde bloot durf te geven. Ik kan weer voelen wat ik werkelijk wil en ook wat ik juist niet meer wil."


"Fijn dat je zo snel tot de kern van ons probleem doordrong. Dat was soms best confronterend, maar precies wat we nodig hadden om wakker geschud te worden. Je was betrokken bij ons allebei, het voelde gewoon heel gelijkwaardig. We zijn nu beter in staat om elkaar te vertellen wat we nodig hebben en waarom."


Omdat het evenwichtiger kan…