Leonoor Borstlap  |  Praktijk voor Therapie en Coaching  |  Amersfoort

Hoe ik werk

Verhelderen en bewust worden

In het eerste gesprek gaan we verhelderen wat er aan de hand is. Wat ervaar je als een probleem? Wat zou je zo graag anders willen? Welke patronen in je gedrag belemmeren je waardoor je steeds weer in dezelfde cirkel blijft ronddraaien? We gaan op zoek naar de kern van je probleem en wat je diep in je hart graag zou willen.  


Ervaren en groeien

Ik moedig je aan om te durven gaan staan voor wat jij nodig hebt. Ik speel in op wat ik bij je zie, hoe je op me overkomt, op je manier van reageren, op wie jij bent. Op een open en eerlijke manier bespreken we wat ik denk dat nodig is om je probleem aan te pakken. Dat is niet altijd gemakkelijk, vaak confronterend, maar meestal ook bevrijdend. Tijdens ons contact help ik je te ontdekken hoe het anders kan, waardoor je gaat ervaren dat wat al in jezelf verborgen ligt er volop mag zijn. Dat wat voor jou belangrijk is, is daarbij leidend. Daardoor ga je groeien, ook in het contact met anderen.

 

Nu en toekomstgericht

We gaan niet graven in het verleden. Dat is voorbij. Hooguit maken we er een uitstapje naar toe, om je emoties en gedragspatronen te begrijpen. Maar in het nu en in de toekomst moet je verder. We gaan aan de slag met de problemen en wensen die je nu hebt en pakken die aan zodat jij verder kunt.    


Jij en de ander

Soms kan het nodig zijn dat ik mensen betrek die belangrijk voor je zijn. Je partner, je kinderen of een familielid. Zij kunnen een waardevolle hulpbron zijn in jouw leven. Dat is mooi, want met hen leef je verder. Natuurlijk overleg ik met je als dat aan de orde is.