“Ik werk 30 jaar met mensen die vastlopen in hun leven. Iedere situatie is anders. Ieder mens is uniek.”

Over Leonoor

Ik ben psychosociaal therapeut, coach, partner van Jan Alexander en moeder van een dochter en twee zonen.

Ik heb jarenlange ervaring in therapeutisch werken, begeleiden en coachen. Iedere dag houd ik mij bezig met wat ik graag doe: werken met mensen die vastlopen, me verdiepen in hen én de issues die aandacht vragen. Ik lever met aandacht en betrokkenheid een bijdrage hierin.

Mijn ervaring bestrijkt een periode van 30 jaar. Eerst als maatschappelijk werker, later als gespecialiseerd ambulant gezinsbegeleider. Ook werkte ik als gastdocente methodiek in het hoger beroepsonderwijs.

In 1997 rondde ik de post-hbo opleiding Ervaringsgerichte Relationele Psychosociale Therapie af bij het Kempler Instituut Nederland. Deze opleiding is de ondergrond in mijn werkwijze: persoonlijk contact, open en eerlijk, in het hier en nu, systemisch en oplossingsgericht.

Ik heb gewerkt met mensen individueel, koppels en gezinnen op het vlak van verscheidene psychische klachten, zoals relatieproblemen, gezinsproblemen, opvoedingsvraagstukken, werk-gerelateerde problemen, angst en stress- en burn-out.

Ik vind het essentieel om kwaliteit te leveren. Geregeld volg ik trainingen en intervisie om me in mijn vakgebied blijvend te ontwikkelen.
In 2021 heb ik me gespecialiseerd in stress- en burn-out in de opleiding (lichaamsgericht) Coachen bij Stress en Burn-out bij het Coach College de Baak. Deze verdieping verrijkt mijn mogelijkheden om mensen te coachen in de fasen waar zij doorheen gaan in het herstelproces, het aanraken van de werkelijke oorzaak van burn-out en toewerken naar een wezenlijke houdingsverandering naar zichzelf en anderen.

In 2022 heb ik de opleiding Brainspotting (Phase 1 en 2) afgerond.  Brainspotting is een effectieve methode om blokkades en trauma’s te verwerken via het brein en het lichaam.

In juni 2023 heb ik de opleiding Stress en Burn-out Coaching volgens de CSR© methode bij het CSR Centrum voor Stress en Veerkracht.

Reacties

Bij jou ben ik aangeraakt in een weggestopt deel van mezelf. Je uitnodiging om mijn dromen in de wereld zetten neem ik mee. Ik weet nu welke richting ik uit wil. Dank voor je aandachtige, speelse en authentieke hulp”

Man, 54 jaar, Nijkerk

“Fijn dat je zo snel tot de kern van ons probleem doordrong. Dat was soms best confronterend, maar precies wat we nodig hadden om wakker geschud te worden. Je was betrokken bij ons allebei, het voelde gewoon heel gelijkwaardig. We zijn nu beter in staat om elkaar te vertellen wat we nodig hebben en waarom.”
Koppel, Leusden

Omdat het evenwichtiger kan…

Over de praktijk

Vergoeding

De praktijk is aangesloten en geregistreerd bij de volgende beroepsverenigingen:

  • NVPA (Vereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten)
  • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) licentienummer 180231R
  • KIN (Kempler Instituut Nederland)

Dat betekent dat je zeker kan zijn van kwalitatieve en professionele zorg. Daarnaast houdt het in dat je kosten gedeeltelijk vergoed worden wanneer je aanvullend verzekerd bent. De kosten vallen niet onder het eigen risico.

Voor een overzicht en vergoedingen in 2023 klik hier en kijk onder het kopje NVPA: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychosociale-therapie

Tarieven

Intake/kennismaking € 87,00 / 60 – 90 min
Individuele sessie € 87,00 / 60 -75 min
Sessie met 2 of meer personen € 124,00 / 90 min
Voor werkgevers € 128,00 / 60 min
De tarieven zijn vrijgesteld van BTW.
Voor studenten en mensen met een uitkering hanteer ik aangepaste tarieven.
In relatie- of gezinssessies betrek ik soms een co-therapeut. Het tarief wordt dan in overleg aangepast. Therapie voor partnerrelaties wordt niet vergoed.

Vergoeding coaching bij burn-out door werkgever

Veel bedrijven hebben een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Overleg met je werkgever of een begeleidingstraject gericht op burn-out (preventie) hier ook onder valt. Veel werkgevers nemen de kosten voor hun rekening. Je kunt ook een gesprek aangaan met de Arbodienst waar je werkgever bij is aangesloten. In het kader van de Wet Verbetering Poortwachter werkt een werkgever na overleg met de bedrijfsarts graag mee. Juist als het gaat om burn-out, preventie, langdurig ziekteverzuim en re-integreren. De declaratie gaat ter betaling naar de werkgever. De inhoud van het traject blijft tussen ons.

Aanmeldingen

Ik hanteer geen wachtlijst. Een eerste sessie kan meestal binnen twee weken plaatsvinden.
Indien er geen ruimte is in mijn praktijk hanteer ik een aanmeldingsstop.
Momenteel is er ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Samenwerkende specialisten

Ik werk nauw samen met andere therapeuten en coaches in Midden-Nederland:

Jildou Oostenbrug : persoonlijk leiderschap
Corine Vernooij : leer- en verandertrajecten
Mieke Koerts : seksueel gerelateerde problematiek
Simone van Roekel : gezinstherapie
Willeke van Voorst : online relatietherapie
Esther Oosterling : levensloopvraagstukken
Hetty Belgraver : post partum depressie
Hanneke Oonk : trauma na intensive care opname

Erkenningen en registraties

NVPA

Het Nederlands Verbond van Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA) is een beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten, die werken binnen de geestelijke gezondheidszorg. Psychosociale therapie bij het NVPA kenmerkt zich door een werkwijze die gebaseerd is op een professionele ervaringsgerichte aanpak, waarbij zingeving een centrale betekenis heeft. Lichaam en geest worden als één samenhangend geheel gezien en benaderd. Het NVPA heeft het klachtenreglement afgestemd op de Wkkgz.

RBCZ

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen certificeert en registreert. RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.
RBCZ wil de kwaliteit bewaken door middel van het klacht- en tuchtrecht, dat is vastgelegd in het Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (TCZ). De Stichting RBCZ bewaakt eveneens de kwaliteit van therapeuten door kwalificatie van de aangesloten beroepsverenigingen.

SCAG

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) bepaalt dat zorgcliënten klachten en geschillen over een zorgaanbieder aan een erkende geschilleninstantie moeten kunnen voorleggen. Dit biedt cliënten een laagdrempelig alternatief voor de gang naar de rechter.
De Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijze (SCAG) fungeert voor de geschillencommissie in deze sector als een branche-instituut dat het register van aanmelding voor de geschillencommissie beheert. Daarnaast stelt de SCAG een vertrouwenspersoon beschikbaar voor de therapeut.