“Ik werk ruim 25 jaar met mensen die vastlopen in hun leven. Iedere situatie is anders. Ieder mens is uniek.”

Over Leonoor

Sinds 2017 heb ik een zelfstandige praktijk voor psychosociale therapie en coaching, voortgekomen uit een lang gekoesterde wens en jarenlange ervaring in coachen, begeleiden en therapeutisch werken. Iedere dag mag ik mij bezighouden met wat ik graag doe: werken met mensen die vastlopen, me verdiepen in hen én de issues die aandacht vragen. Ik lever met aandacht en betrokkenheid een bijdrage hierin en geniet van dit proces.

In de afgelopen 25 jaar heb ik ervaring opgedaan met mensen met diverse problemen. Eerst als maatschappelijk werker, waarvan een aantal jaar in het voortgezet onderwijs, later als gespecialiseerd gezinsbegeleider. Daarnaast werkte ik als gastdocente methodiek in het hoger beroepsonderwijs. Momenteel werk ik naast mijn praktijk als praktijkondersteuner huisartsenzorg geestelijke gezondheidszorg binnen een gezondheidscentrum.

In 1997 rondde ik de post-hbo opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie af bij het Kempler Instituut Nederland om mij verder te ontwikkelen in het therapeutisch werken.

Ik heb gewerkt met mensen individueel, stellen en gezinnen op het vlak van verscheidene psychische klachten, relatieproblemen, problemen in het gezin, opvoedingsvraagstukken, autisme, kinderen met ontwikkelingsproblemen, arbeidsgerelateerde problemen, verlies en rouw, huiselijk geweld en stress- en burn-out.

In de afgelopen jaren deed ik diverse trainingen in o.a. systemische hulpverlening, communicatie in gezinnen en relaties, contextuele hulpverlening, psychopathologie, trauma en stress/burn-out.

Ik ben leergierig en vind het essentieel om kwaliteit te leveren. Geregeld volg ik trainingen en intervisie om me in mijn vakgebied blijvend te ontwikkelen.
In het afgelopen half jaar heb ik me gespecialiseerd in stress en burn-outproblematiek. In augustus 2021 heb ik de opleiding Coachen bij Stress en Burn-out bij het Europees Instituut de Baak afgerond, gebaseerd op het (lichaamsgerichte) Dynamisch Fasenmodel. Deze verdieping verrijkt mijn mogelijkheden om mensen te coachen in de fasen waar zij doorheen gaan in het herstelproces, het aanraken van de werkelijke oorzaak van burn-out en toewerken naar een wezenlijke gedragsverandering.

Reacties

“Ik vond het fijn dat je open-minded bent, ik voelde me daardoor veilig in de gesprekken met jou, waardoor ik mijzelf durfde bloot durf te geven. Ik kan weer voelen wat ik werkelijk wil en ook wat ik juist niet meer wil.”

“Fijn dat je zo snel tot de kern van ons probleem doordrong. Dat was soms best confronterend, maar precies wat we nodig hadden om wakker geschud te worden. Je was betrokken bij ons allebei, het voelde gewoon heel gelijkwaardig. We zijn nu beter in staat om elkaar te vertellen wat we nodig hebben en waarom.”

Omdat het evenwichtiger kan…