“Loop je vaak tegen dezelfde issues aan in je leven? Lukt het niet om tot verdere stappen te komen in een probleem waar je mee worstelt? Willen jullie bouwen aan je relatie en de gevoelens voor elkaar weer laten stromen?”

Hoe kan ik je helpen?

In gesprek help ik je ontdekken waardoor je vastloopt. Wat niet meer werkt. We gaan terug naar wat wezenlijk van belang is: Welke behoeften leven er in je? Wat mis je? Waar verlang je naar? Welke emoties ervaar je? Welke antwoorden liggen er in jou verscholen? Als je dit helder hebt, vraagt het behoorlijk wat lef om te gaan staan voor wat jij nodig hebt, van jezelf en mogelijk van een ander. Ik moedig je aan om dat te durven!

Ik kan mij voorstellen dat je niet weet of je therapie of coaching zou willen. Dat hoeft ook niet. In een eerste (telefoon)gesprek kan ik je vertellen wat ik denk dat het best past.

Individuele therapie

Individuele therapie is zinvol als je niet lekker in je vel zit en het niet goed lukt om hier zelf uit te komen. Je hebt het gevoel rond te draaien in cirkels. In gesprekken gaan we aan de slag deze cirkels te doorbreken. Er is daarnaast aandacht voor jou als individu in relatie tot mensen die belangrijk voor je zijn.

Relatietherapie

Een relatie verloopt met vallen en opstaan. Als je samen weer opstaat en verder kan is er geen probleem. Soms lukt dat niet meer. Er zijn spanningen, irritaties, ruzie om schijnbaar niks en je hebt het idee dat je elkaar niet meer begrijpt. Daarnaast eist het dagelijkse leven alle aandacht van je op; je werk, gezin, sociale verplichtingen en voor aandacht is weinig tijd. Je dreigt langs elkaar heen te gaan leven. Als gesprekken leiden tot ruzie of juist zwijgzaamheid, dan voel je geen verbondenheid meer met elkaar. Dat is eenzaam en pijnlijk. Als je op zoek bent naar écht contact met elkaar, je gezamenlijke gesprekken weer wil laten stromen, dan is relatietherapie een goed idee.

Coaching

Coaching kan helpen als je vastloopt in een probleem op je werk. Je eigen vertrouwde manieren lijken niet meer te werken en lossen het probleem niet op.
In een coachingstraject help ik je nieuw, effectiever gedrag te ontdekken. Jij staat centraal. Jouw vragen zijn het vertrekpunt. Samen werken we aan een helder doel. Daarmee gaan we aan de slag.

Wat kan je bereiken met therapie of coaching?

 • Meer inzicht in jezelf, je kwaliteiten en mogelijkheden
 • Zicht hebben op jouw gedragspatronen in het hier en nu
 • Omgaan met moeilijke situaties, passend bij wie jij in de kern bent
 • Meer vertrouwen in jezelf, steviger in je schoenen
 • Een betere communicatie in je relatie
 • Een fijnere sfeer in je gezin
 • Handvatten om je probleem aan te pakken
 • Realistische eisen aan jezelf kunnen stellen
 • Meer regie over je eigen keuzes
 • Je eigen behoeften serieus kunnen nemen
 • Verbetering van je (werk)relaties
 • Meer plezier in je werk en persoonlijk leven
 • Beter opgewassen zijn tegen moeilijke situaties
 • Meer verbondenheid met je partner
 • Een beter contact met je kind
 • Groter gevoel van eigenwaarde
 • Onbesproken onderwerpen liggen weer open op tafel

Werkwijze

Visie

In je leven bouw je gedragspatronen op. Deze patronen zijn in de eerste instantie heel functioneel; ze helpen je met moeilijke situaties om te gaan. Je kunt vastlopen als het gedrag waarmee je je altijd goed hebt gered niet meer werkt én je weet niet hoe het anders kan. De opgebouwde patronen gaan knellen en deze zoeken een uitweg. Je krijgt bijvoorbeeld lichamelijke klachten, relatieproblemen, raakt somber, burn-out, raakt verslaafd of ontwikkelt angstklachten. Dat is meestal het probleem waar je hulp voor vraagt, waar je snel weer van af wil. Tijdens de sessies werken we aan de factoren die ten grondslag liggen aan het probleem waar jij last van hebt. Ze hebben vaak te maken met emoties en gedrag welke je niet of weinig hebt ontwikkeld in je leven, maar die wel om ruimte vragen.

Verhelderen en bewust worden

In het eerste gesprek(ken) gaan we verhelderen wat er aan de hand is. Wat ervaar je als een probleem? Wat zou je zo graag anders willen? Welke patronen in je gedrag belemmeren je waardoor je steeds weer in dezelfde cirkel blijft ronddraaien? We gaan op zoek naar de kern van je probleem en naar wat je werkelijk wil veranderen.

Ervaren en groeien

Ik moedig je aan om te durven. Om te gaan staan voor wat je wil en nodig hebt in je leven. Of in je relatie. Tijdens de sessies bespreken we concrete situaties waar je/jullie in vastlopen. Ik speel in op wat ik zie gebeuren om de patronen waar het op vastloopt bloot te leggen. Op open en eerlijke wijze gaan we hiermee aan de slag. Ik help je ontdekken hoe het anders kan, waardoor je gaat ervaren dat wat al in jezelf verborgen ligt er volop mag zijn. Daardoor ga je groeien, ook in het contact met anderen.

Nu en toekomstgericht

We gaan niet graven in het verleden. Dat is voorbij. Wel kan het nodig zijn om gebeurtenissen in je leven te bespreken om je emoties en gedragspatronen te begrijpen. Wel altijd met het oog op de toekomst. We gaan aan de slag met de problemen en wensen die je nu hebt en pakken die aan zodat jij daarmee verder kunt in je dagelijks leven.

Jij en de ander

Soms kan het nodig om anderen, die belangrijk voor je zijn, te betrekken bij een of meerdere sessies. Je partner, je kind(eren) of een familielid. Zij kunnen een waardevolle bijdrage leveren in de oplossing van je probleem. Natuurlijk overleg ik met je als deze optie wenselijk is.

Opdrachten

De inhoudelijke sessies dragen het meest bij aan jouw/jullie proces. Waar nodig moedig ik je aan om thuis met aanvullende opdrachten aan de slag te gaan.

Reacties

“Ik heb me ontzettend begrepen gevoeld in mijn problemen met mijn zoon. En dat het niet erg is om het even niet te weten. Misschien is dat wel het belangrijkst dat ik heb geleerd.”

“Jij hebt me meegemaakt in een periode waarin ik me het meest kwetsbaar voelde. Dat mocht er allemaal zijn, zonder dat je daarover oordeelde. Langzaam ben ik opgekrabbeld uit het dal. Je hebt me gesteund en me geholpen in mijn eigen tempo en op mijn eigen manier mij leven weer op te pakken.”

“Je werkt met je hart: meelevend, met respect voor wie ik ben.”

Omdat het samen kan…

Kennismaking/intake?

Wil je een afspraak voor een kennismaking/intake? Neem gerust contact met me op voor een afspraak. Pas in of na een eerste gesprek besluiten we of we met elkaar ‘in zee’ gaan.

Contact

Telefonisch overleg?

Liever eerst telefonisch overleg? Dat kan! Ik neem de tijd om naar je verhaal te luisteren. Ik kan je dan ook vertellen of ik wat voor je kan betekenen.

Contact